Célkitűzés, vagy céltervezés???

Kategória: Gondolatok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Bevallom őszintén, a puttonyom tele van a sok célkitűzős könyvvel, tréninggel.

Amikor eljött az életemben az a korszak néhány éve, amikor az foglalkoztatott, hogy mi a célom, mivégre vagyok a Földön, akkor rengeteget olvastam, és jártam ilyen szemináriumokon. És óriási csalódás volt, amikor ezeket a való életben kipróbáltam. Mert nem működtek a csodamódszerek. Eleve kevés volt, amelyik konkrét módszert adott a kezembe, és még kevesebb volt az, amelyiket egyáltalán alkalmazni lehetett a tréning steril körülményein kívül.

Célkitűzés, vagy céltervezés???

Pedig próbáltam őket nagyüzemben. Mindenképpen kellett egy módszer, ami hatásos, mert életem első 5 éves célkitűzése (annak ellenére, hogy nem foglalkoztam vele), megvalósult. Aztán rá kellett jönnöm, hogy a módszerek nagy többsége nem Magyarországra való (tisztelet a kivételnek). Más gazdasági, más kulturális környezetben íródott, más személyiségtípusú embereknek. Tehát, hasonlóan a cégépítéshez, itt is kell egy saját módszer. Hiszen ha jól tudsz énekelni, ne akarj a futókkal versenyezni. Mindenki maradjon a saját pályáján, a saját módszerénél.

A küldetés, mint a legfontosabb cél

Aztán, bármilyen meglepő, rájöttem arra az alapigazságra, hogy amit tanultam cégvezetőként, azt magánemberként is tudom alkalmazni!!! Az, hogy van egy sziklaszilárd jövőképem arról, hogyan képzelem el a világot 10 év múlva, és tevékeny részese akarok lenni ennek a folyamatnak, ez már a küldetésemet adja ki. A küldetés, mint a legfontosabb cél, számszerűsíthető. És itt már csak elő kell venni az exponenciális növekedés függvényét, ahogy a célok megvalósulnak az idő múltával, és máris megvannak az éves célok. Ha megvan a következő éves célod, azt már könnyebb lebontani havi célokra, azokat pedig hetiben. És ha folyamatosan eléred a heti céljaidat, akkor megvalósulnak a havi célok, és így tovább. És senki sem ment meg attól, hogy 10 év múlva ott legyél az elképzelt jövőben.

Hogyan írjak röviden erről a témáról, amikor napokat tudok róla beszélni? :) Erről szól a Céltervezés, élettervezés szemináriumom is.

Úgyhogy ezt a témát folytatom a későbbiekben is, azokkal a veszélyekkel, buktatókkal, amik a céljaid megvalósulása közben les rád.

Vissza

Címkék : cél, tréning, küldetés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Palánkai Gábor

15 éve vezetek sikeres cégeket. Voltam már sportszer üzletlánc vezetője, 160 férőhelyes étterem vezetője, logisztikai cég vezetője és felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont is. Ez idő alatt kialakítottam egy bizonyítottan működő cégvezetési módszertant, ami minden iparágban, minden cégnél bevált.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.