Maradsz rabszolga?

Kategória: Középvállalkozásoknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Maradsz rabszolga? Nagyon sok céget láttam az elmúlt évtizedben. Voltak jól működőek, és voltak nagyon rosszul működőek. Ám volt egy dolog, ami szinte mindnél megegyezett: a tulajdonos ugyanúgy gürcölt a cégben, mint a legutolsó irodista.

Maradsz rabszolga?

Általában ő ért be legelőször, és ő ment el legkésőbb. Igyekezett mindenre rálátni, mindent ellenőrizni, mert a divatos szava járásuk szerint: „senki nem tudja elvégezni úgy a dolgát, mintha én csinálnám. Hiszen nincs tulajdonosi szemléletük, honnan is lenne?”. És igazuk van. Honnan is lenne? Hiszen azt pont őneki, a tulajdonos-vezetőnek kellene kialakítania, belé nevelni az emberekbe. Amíg ezt nem teszi meg, addig nem tud kitörni ő sem a mókuskerékből.

Hogy hogyan lehet ezt megtenni? Nem egy bonyolult, de időigényes feladat. Egyszer egy 6Mrd-s cég vezetőjével beszélgettem, és ő mondta el a tutit, ami megragadt bennem: „Gábor, bízni kell az emberekben. Ha elmondod nekik pontosan, mit vársz tőlük, és megadsz nekik mindent, hogy ezt végrehajthassák, és bízol abban, hogy ezt meg is fogják tenni, akkor csodát látsz. Az emberek felnőnek a feladathoz, igyekeznek mindent megtenni, hogy ne veszítsék el a bizalmat.”

Érdekes gondolat, nem? Persze ő is csalódott emberekben, de ez viszonylag hamar kiderült, és utána már nem dolgoztak együtt. Aztán jött a helyére egy megfelelő ember. De amikor megváltak valakitől, nem az illető volt a hibás, hiszen a kiválasztást végző személy felelőssége, hogy megtalálja-e a megfelelő embert, majd a munkahelyi feletteséé, hogy megfelelően megértette-e az elvégzendő feladatot, és azt vissza is ellenőrizte-e. Mennyire más gondolkodásmód, ugye?

Vissza

Címkék : középvállalkozás, cégvezető, munkaerő, HR, alkalmazott

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Palánkai Gábor

15 éve vezetek sikeres cégeket. Voltam már sportszer üzletlánc vezetője, 160 férőhelyes étterem vezetője, logisztikai cég vezetője és felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont is. Ez idő alatt kialakítottam egy bizonyítottan működő cégvezetési módszertant, ami minden iparágban, minden cégnél bevált.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.