Mi gátolja ma legjobban egy cég fejlődését?

Kategória: Középvállalkozásoknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ma a vállalkozók nagy része, engedve a divathullámnak, szinte kizárólag marketing és értékesítési képzésekre jár. Gombamód szaporodnak az értékesítési guruk, a bevétel specialisták, és a trénerszakma egyéb, tiszavirág-életű vadhajtásai. Azt látom, az általam látott cégeken keresztül, hogy egy dolog közös: nincs igazi, értékelhető HR tudás a cégben. Mert sokszor a cégvezető többre becsüli a befolyó bevételt, mint a kollégákkal való „pepecselést”.

Mi gátolja ma legjobban egy cég fejlődését?

Van két rossz hírem:

- hacsak nem tudod az ügyfélkiszolgálást, és a cégedet automatizálni (márpedig erre csak nagyon kevés cég alkalmas fejlettségéből, vagy az iparágából kifolyólag), akkor muszáj lesz ezzel is foglalkoznod!

- és az igazán húsba vágó az, hogy már nem elég csak tessék-lássék megtanulni a HR szakmát, mert a munkaerőpiacot is utolérte az, amire a marketingben és az értékesítésben már évek óta panaszkodnak: a teljes átalakulás. Már nem elég a csapatmotivációról tanulgatni, mert mellette felbukkant, és majdnem olyan jelentőssé vált az egyéni motiváció, nem elég értékesítési, vagy marketingpszichológiát magolni, mert mellé kellenek a cég összes területére a személyiségpszichológiai ismeretek. A kiválasztásnál nem elég legyinteni, hogy majd jön másik, mert nem jön, mert futótűzként terjed a digitális világban a trágya cégek híre, amit nem lehet lemosni, ugyanúgy, mint egy étteremnek a rossz google-értékelésket.

Már nem elég, ha penge vagy a testbeszédben, kérdezéstechnikában, hogy kiszűrd a rossz jelölteket, mert ha a cég PR-ja, marketingje nincs egységes rendszerben az összes többi területtel, akkor még jelöltek sem jönnek, akiken kipróbálhatod a drága pénzen szerzett tudásodat. Ha nem tudod a megfelelő álláshirdetést a megfelelő csatornán feladni, akkor szintén egyedül fogsz robotolni, mert a kutya nem küldi el hozzád az önéletrajzát.

Megváltozott a világ. Ha nem akarsz a futottak még kategóriában kikötni, akkor neked is változni, változtatni kell.

Vissza

Címkék : cégvezető, vállalkozó, vállalat, cég, fejlődés, HR, PR, automatizáció

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Palánkai Gábor

15 éve vezetek sikeres cégeket. Voltam már sportszer üzletlánc vezetője, 160 férőhelyes étterem vezetője, logisztikai cég vezetője és felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont is. Ez idő alatt kialakítottam egy bizonyítottan működő cégvezetési módszertant, ami minden iparágban, minden cégnél bevált.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.