Miért lettél vállalkozó?

Kategória: Gondolatok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mit akarsz elérni a vállalkozásoddal? Miért csinálod? És megsúgom az, hogy meg akarsz élni belőle, nem válasz.Sem az, hogy nem akarsz alkalmazott lenni, Sem az, hogy csak ehhez értesz… Illetve válasznak válasz, de önmagában kevés.

Miért lettél vállalkozó?

 

Ez az a pont, ahol még a régebb óta az üzleti szférában dolgozó öreg rókákat is el szoktam bizonytalanítani. Mert rendszeresen ezeket a válaszokat kapom.

Viszont arra már nehezebben válaszolnak, hogy:

  • Kielégíti-e őket az a tevékenység?
  • Ez az a tevékenység, amit szívvel-lélekkel végeznek?
  • Akkor is csinálnák, ha nem fizetnének érte?
  • Vagy még mélyebbre menő kérdés, amit Szabó Péter barátom szokott feltenni, hogy ha kiderülne, hogy fél év van hátra az életéből, akkor is ezt csinálná?

Hiszen túl rövid az élet, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk, amit nem szeretünk.
Persze vannak átmeneti időszakok, mikor a maslowi piramis alján vagyunk, és mindent munkát elvállalunk, csak legyen mit enni a családnak, amiről én beszélek ez a következő szint, ha a túlélés már biztosítva van.

Nekem a 35.szülinapom után kezdtek mozgolódni ezek az önmegvalósító kérdések a fejemben, és eltelt néhány év, mire rájöttem a válaszokra. De addig folyamatosan kerestem. Azért hagytam abba az aktív cégvezetést, cégépítést 15 év után, mert rájöttem, hogy ez a tevékenységem csak az emberek kis csoportjának jó. Nekem, az üzlettársaknak, az alkalmazottaknak és ennyi. Rájöttem, hogy ha azt a tudást és tapasztalatot, ami felhalmozódott bennem, inkább átadom másoknak, rövidebb idő alatt sokkal több ember életére leszek pozitív befolyással.

Szóval Te miért csinálod? És, amit most csinálsz, csinálnád ha nem fizetnének érte?

Vissza

Címkék : vállalkozás, inspiráció, kérdés, gondolat

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Palánkai Gábor

15 éve vezetek sikeres cégeket. Voltam már sportszer üzletlánc vezetője, 160 férőhelyes étterem vezetője, logisztikai cég vezetője és felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont is. Ez idő alatt kialakítottam egy bizonyítottan működő cégvezetési módszertant, ami minden iparágban, minden cégnél bevált.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.