Régi kurvákkal nem lehet új kupit csinálni

Kategória: Gondolatok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ez a mondás jutott eszembe a múltkor, amikor egy vállalkozó panaszkodott nekem, hogy a munkatársai azok, akik legjobban szabotálják az új szabályok, rendszerek bevezetését a cégébe. Mint nagyon sokan, ők is félnek a változásoktól, az újtól. Hiszen akkor kevesebbet lehet lógni, dumcsizni, kávézgatni, a főnök jobban rálát a tevékenységekre.

Régi kurvákkal nem lehet új kupit csinálni

A fenti cím persze nem azt jelenti, hogy mindenkit ki kell rúgni, és helyett jöhetnek az új seprűk, hanem azt, hogy a régi mentalitás az, amit meg kell változtatni, Először is le kell ülni velük, elbeszélgetni, tudatosítani az új célokat, irányvonalakat. Meghallgatni őket, a problémáikat, ellenérzéseiket, értőn bólogatni, de ugyanakkor keményen ragaszkodni a kitűzött elképzelésekhez. Érezzék azt, hogy nincs más lehetőségük, nekik kell hajolniuk, különben “törés” lesz belőle (ami nem hajlik, az törik, ugye…). Keményen átvinni az új irányvonalakat, de puha megértésbe csomagolva.

Ha tudnak más utat is a cél felé, nosza, mondják, csináljuk, de a célról nem szabad levenni a szemünket!

Gondolj erre, mikor téged próbálnak letéríteni az utadról!

Vissza

Címkék : munkaerő, alkalmazott, HR

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Palánkai Gábor

15 éve vezetek sikeres cégeket. Voltam már sportszer üzletlánc vezetője, 160 férőhelyes étterem vezetője, logisztikai cég vezetője és felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont is. Ez idő alatt kialakítottam egy bizonyítottan működő cégvezetési módszertant, ami minden iparágban, minden cégnél bevált.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.