Rokon a cégbe

Kategória: Középvállalkozásoknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ismerőst, rokont a cégbe?!

Sokan kérdezik azt tőlem, hogy vegyenek-e fel a cégükbe ismerőst, rokont, netán családtagot?

Rokon a cégbe

 

A tapasztalataim alapján az a válaszom, hogy igen, de alaposan gondolják át, és jó előre tisztázzanak le néhány dolgot. Ahogy a mondás tartja: „A szolgálat az szolgálat, a pálinka az pálinka.” Ne keverjük a kettőt, ugyanúgy, ahogy a két szerepünket sem. Ha együtt dolgoztok, akkor a főnöke vagy a barátnak, rokonnak, és nem a nagyon kedves és aranyos Pisti, vagy Marika, akit eddig máshogyan ismert. Probléma szokott még az is lenni, hogy az új ember nem főnökként ismerte meg a cégvezetőt, hanem pl. gyerekkori cimboraként, akivel együtt békáztak az árokparton, vagy pedig akivel együtt ittak-csajoztak annak idején. És furcsa lesz az új menetrend, hogy az eddigi mellérendelt szerepből hirtelen alá-fölérendeltség kerekedik. Ekkor jönnek a „Te már nem az vagy, akit megismertem, nagyon megváltoztál” mondatok. Pedig csak más szerepkörben ismerték egymást.

És van még egy nagyon fontos felvételi szempont, amit nem javaslok elfelejteni: a „belsősnek” (nevezzük így, egyszerűbben a rokont, barátot,ismerőst) kétszer annyit kell dolgozni, és kétszer olyan jól, mint egy átlag dolgozónak. Itt szokott bekövetkezni a szokásos homlokráncolós-arcelborulós-namostakkormivan. Pedig viszonylag egyszerű a logika, ha jobban átgondolod: a belsős az alkalmazottaid-kollégáid szemében a főnök spanja, egy ejtőernyős. Akit odatettek, és akinek biztos nem kell annyit dolgoznia, mert ő a főnök embere. Nem kellett megküzdenie a bejutásért, és a fizetése is biztos több mint bárkié a cégnél.

Az emberi, becslésen alapuló teljesítménymérés kétoldalú, vagyis a saját teljesítményem mindig legalább 50%-kal többnek tűnik, mint amit valójában csináltam, és mindenki más pedig legalább 50%-kal kevesebbet dolgozik, mint valójában. Pont ezért kell sokkal többet dolgoznia egy ejtőernyősnek, mert különben szétszedi az addig meglevő munkamorált. Ő lesz a „bezzeggyerek” a cégnél, csak nem pozitív, hanem negatív irányba. Vagyis bezzeg neki el lehet menni munkaidő előtt (még ha hordágyon vitték is el..), bezzeg neki nem kell annyit dolgoznia (mindenki más a munka hőse a cégnél, még akit eddig utáltunk, az is…).

Tehát összefoglalva: ha belsőst akarsz felvenni, gondoljátok át mindketten ezt a két szempontot: tud-e rád más szemmel nézni, mint eddig, és hajlandó-e kétszer annyit dolgozni, hogy a többiek elfogadják?

Vissza

Címkék : alkalmazott, cég

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Palánkai Gábor

15 éve vezetek sikeres cégeket. Voltam már sportszer üzletlánc vezetője, 160 férőhelyes étterem vezetője, logisztikai cég vezetője és felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont is. Ez idő alatt kialakítottam egy bizonyítottan működő cégvezetési módszertant, ami minden iparágban, minden cégnél bevált.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.