Sportolók az üzleti életben

Kategória: Google | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Miért teljesítenek jól a sportolók az üzleti életben is? A minap beszélgettem egy ismerősömmel, aki régebben asztalitenisz versenyző volt, most a munkája mellett a kislányát is edzi. A gyerek jól teljesít, járnak versenyekre, és nagyon hálás volt a férjének, hogy támogatja őket ebben (sokszor nincsenek otthon hétvégén, ilyenkor vannak a megmérettetések).

Sportolók az üzleti életben

Ő mondta azt a mondatot, amitől megvilágosodtam: Hiszen kell lennie egy célnak! Az ő célja az, hogy a kislánya minden jó helyezéssel, megnyert versennyel feljebb kerüljön a ranglistán. A helyi versenyek után megyei versenyek, országos, stb. A sportoló gyerek, ha nemcsak a technikai felkészítésével, hanem a szellemivel is törődnek, megszokja, hogy célokat tűzzön ki maga elé, és hajtson ezek eléréséért. Tudja, hogy áldozatokat kell érte hoznia, akkor is gyakorolnia kell, amikor a többiek játszanak, órákat utazik egy-egy versenyért, amíg a többiek mással töltik a hétvégéjüket. Megszokja ezeket, és később is természetes lesz számára, amikor más célokat tűz maga elé.  Ha az üzleti életbe kerül, akkor üzleti célokat. És mivel sokat GYAKOROLTA, hogy kell ezeket elérni, hogy kell a kudarcok után újra kezdeni, van egy begyakorolt módszere, amit használni fog.

Hogy mi, „egyszerű halandók” mit tanulhatunk belőle? A kitartást. A módszert. A gyakorlást. Régebben kirázott a hideg, amikor a kitartásról beszéltek. Talán azért, mert én magam is sok dolgot feladtam életemben, sokat halogattam. Aztán az évek alatt, amíg cégvezetővé képeztem magam, megtaláltam a megoldást erre is. Más címkét ragasztottam rá, nem kitartásnak hívom, hanem az „öt fejszecsapás” elvének. E szerint, ha van egy nagyon vastag fád, és egy kisfejszéd, ha naponta csak ötöt vágsz a fa törzsére, előbb-utóbb ki fog dőlni a fa. Lehet, hogy 3 év múlva, de ki fog dőlni. Ha minden nap teszel valamit a céljaidért, és csak 20 percig, már 5 fejszecsapással közelebb vagy. Tudjátok mekkora önbizalmat ad az a tudat, hogy minden nap teszel a céljaidért? És még egy dolog miatt fontos ez: nincs lelkiismeret furdalásod, hogy nem csinálsz semmit magadért. És ez is felemelő érzés, higgyétek el! Én ezért kezdtem el annak idején.

Szóval hajrá, kezdj bele, 20 perce mindenkinek van!!!

Vissza

Címkék : motiváció, cél, üzlet

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Palánkai Gábor

15 éve vezetek sikeres cégeket. Voltam már sportszer üzletlánc vezetője, 160 férőhelyes étterem vezetője, logisztikai cég vezetője és felépítettem két kirobbanó sikerű autószalont is. Ez idő alatt kialakítottam egy bizonyítottan működő cégvezetési módszertant, ami minden iparágban, minden cégnél bevált.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.